Compliconsult is de naam van de onderneming die ik eind 2009 heb opgericht.

Voordien ben ik 16 jaar als werknemer actief geweest binnen de financiële sector: als pas aan de K.U.Leuven afgestudeerd jurist, begon ik in 1993 mijn carrière bij de toenmalige Kredietbank (nu KBC Bank). In 1997 maakte ik de overstap naar ABN AMRO Bank en tenslotte kwam ik in 2005 terecht binnen de business unit GE Money (nu GE Capital) van de General Electric Group.

Tijdens die 16 jaar heb ik de financiële en bancaire wereld vanuit zeer diverse invalshoeken leren kennen.

Bij Kredietbank werkte ik eerst als stafmedewerker bij de Directie Kredieten in het hoofdkantoor, en in die functie was ik productverantwoordelijke voor kredietbevestiging en waarborguitwerking. Nadien ging ik aan de slag op de Stafafdeling Juridische Zaken, waar ik enkele weken later werd weggehaald om lid te worden van het projectteam dat het volledige kredietproces moest hertekenen. Eens de nieuwe processen waren uitgetekend werd me de kans geboden om als deelprojectleider mee concreet gestalte te geven aan de gewijzigde processen.

Bij ABN AMRO Bank ging ik aan de slag als hoofd van het Brusselse team dat verantwoordelijk was voor de uitwerking en opvolging van kredietcontracten. Op vraag van de directie heb ik na een tijd de overstap gemaakt van het kantoor in Brussel naar het kantoor in Antwerpen om er dezelfde functie op te nemen, maar voor een ander type cliënteel, waaronder als belangrijkste doelgroep de Antwerpse diamanthandelaars.

Op het moment dat de functie van
Compliance Officer binnen ABN AMRO Bank in België werd gecreëerd, leek die me op het lijf geschreven en heb ik niet geaarzeld om de overstap te maken van het kredietgebeuren naar het Compliance terrein, een domein dat me intussen nauw aan het hart ligt.

Binnen GE Money heb ik eerst als Legal & Compliance Manager gewerkt voor GE Money België. In die functie maakte ik eveneens deel uit van het Senior Management Team. Na de verkoop van de Belgische entiteit ben ik als Senior Manager Legal voor het West-Europese hoofdkantoor van GE Money in Parijs gaan werken.

De opgebouwde ervaring op het vlak van management en project management, en dit zowel op juridisch als compliance vlak, stel ik sinds begin 2010 ter beschikking via CompliConsult. Een meer uitgebreide beschrijving van de diensten die Compliconsult aanbiedt, vindt u terug onder 'Ons aanbod'.

Dieder Van Dooren
Zaakvoerder

image-14741-foto Dieder.JPG?1428439188698